Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι DJs του κόσμου..!

Μετά την λίστα του Celebrity Net Worth με τους 30 πλουσιότερους DJs του κόσμου, δημοσίευουμε μια λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους.

Στην κορυφή,και παλι μάλιστα με διαφορά, βρίσκεται ο Tiesto με 22 εκατομμύρια δολάρια και τον Skrillex να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 15 εκατομμύρια. Με μόλις ένα εκατομμύριο διαφορά από τον δεύτερο οι Swedish House Mafia καταλαμβάνουν την τρίτη θέση. Ο David Guetta, ο οποίος πέρυσι αναδείχθηκε ως ο δημοφιλέστερους dj από το DJ Mag, ανέβηκε στην τέταρτη θέση με 13,5 εκατομμύρια, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Steve Aoki με 12 εκ. δολάρια. 

Χαρακτηριστικό είναι πως η «χρυσή» δεκάδα συγκεντρώνει ετησίως το αστρονομικό ποσό των 125 εκατομμυρίων δολαρίων με τα περισσότερα έσοδα να προέρχονται από τις live εμφανίσεις τους ανά τον κόσμο.

Ο Steve Aoki πραγματοποίησε 200 event το τελευταίο χρόνο, ενώ η αμοιβή του Tiesto για μια και μόνο εμφάνιση είναι κατά μέσο όρο 250.000 δολάρια. Άλλες πηγές εσόδων φυσικά εξακολουθούν να είναι οι πωλήσεις δίσκων και τα μουσικά/εμπορικά δικαιώματα. 

DJs όπως ο Tiesto αναγνωρίζουν τον καθοριστικό ρόλο των social media στην εξάπλωση της ηλεκτρονικής dance. Άλλοι πάλι, όπως ο Afrojack, υποστηρίζουν πως η dance είναι το νέο rock και εκφράζουν την βεβαιότητά τους και για την μελλοντική κυριαρχία της dance μουσικής.

#1  Tiesto - $22 εκ.
#2  Skrillex - $15 εκ.
#3  Swedish House Mafia - $14 εκ.
#4  David Gueta - $13,5 εκ.
#5  Steve Aoki - $12 εκ.
#6  Deadmau5 - $11,5 εκ.
#7  dj Pauly D - $11 εκ.
#8  Kaskade - $10 εκ.
#9  Afrojack - $9 εκ.
#10  Avicii - $7 εκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου